Amasya’da ücretsiz düzenlenen aerobik günlerine katılan kadınlar obeziteyi yenmenin keyfini yaşıyorlar.
Amasya Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle geçen yıl ‘Spor Yap Geç Kalmadan Genç Kal" sloganıyla başlayan aeorobik etkinliklerine çoğunluğu evhanımı binin üzerinde kadın katıldı.
6 ay öncesine kadar nefes darlığı çektiğini belirten evhanımı Fatma Duran, “Spor salonlarına yaklaşık 3-4 milyar para harcadım. Hiç buraya geldiğim kadar kilo vermedim. Nefes darlığı çekiyordum. Merdiven çıkamıyordum. Yürüyemiyordum. 97 kiloyla başladım. Şu an 80 kiloyum. Çok rahatım. Çok güzel nefes alıyorum. Merdiven çıkıyorum. En güzeli mağazalardan artık ağlayarak çıkmıyorum” dedi.
Haftanın 3 günü birer saat süreyle Amasya Gençlik Merkezi’nde düzenlenen aerobik etkinliğine geldiğini anlatan evli ve 2 çocuk annesi Duran, çocuklarının da spor yapmaya başladığını söyledi.
Hipertansiyon hastası Emine Altunbaş da, “Kalp damarlarımda tıkanıklık vardı. Spora başladıktan sonra tıkanıklık azaldı. 86 kiloyla başladım. Şu an 68’lerdeyim. Verdiğim kiloların ardından hayata bakış açım değişti. İnşallah bu etkinlik Amasya’nın her mahallesinde olur. Çok güzel dostluklar edindik. Hatta günler yapıyoruz. Yemeli, içmeli değil günler değil öyle. Spor günü yapıyoruz” diye konuştu.
Spor salonlarının kapılarını evhanımlarına açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi yöneticileri ile etkinliğe malzeme desteği sağlayan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’e teşekkür eden evhanımı Serap Ersan da, “Cafer beyin bu etkinliği devam ettirmesini istiyoruz. Yüzme kurslarıyla da bunu pekiştirmesini istiyoruz. Şu etkinlik hiçbir yerde yoktu. Bu kadar keyif almamıştık. Biz evhanımları, bayanlar olarak bir işe yaramanın keyfini yaşıyoruz. Çocuklarımıza daha güzel, sağlıklı karşılık veriyoruz. Sporun bizlere manen ve madden çok faydasını gördük” şeklinde konuştu.
Haftada 3 gün birer saat süreli sağlıklı yaşam egzersizlerinin büyük ilgi gördüğüne değinen jimnastik antrenörü Fatma Bektaş da, 18 yaşından, 70 yaşına kadar olan öğrencilerine diyetisyen gözetiminde hizmet verildiğini kaydetti.
Kadınların spor yapmalarının kendilerini de mutlu ettiğini vurgulayan Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar, yapımı süren kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun tamamlanmasının ardından söz konusu etkinliklere katılımcı sayısının artacağına inandığına değindi.