Amatör Spor Haftası Saray Düzü Kışla Binası Önünden  başlayan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe il protokolü ilimizde bulunan amatör spor kulüpleri sporcular ve antrenörler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü  Abdullah KODEK  “Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir.  Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç olan spor, bu hafta etkinlikleri boyunca sevdirilerek, yapılması sağlanacaktır.

Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması bu hedeflerimiz arasındadır.

Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkanları dâhilinde gerçekleştiriliyor. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz.  Buradan bütün Amasyalıları 7’den 70’e spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya, eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Program sonunda amatör spor kulüplerine bakanlığımızca gönderilen spor çantası yağmurluk forma ve eşofman takımı dağıtıldı.