BOKS ŞAMPİYONASI 2. GRUP MÜSABAKALARI  BASIN TOPLANTISI YAPILDI.

İlimiz De Bugün Başlayacak Olan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 2. Grup Müsabakaları  Öncesi basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Amasya valimiz Sayın Dr. Osman VAROL  Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri BULUT  İl Müdürümüz Sayın  Abdullah KODEK  Boks Federasyonu Başkan Vekili Sayın Atilla ALATEPE Ve Amasya Basını Katıldı.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Alatepe yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “ Büyük erkekler Türkiye ferdi boks şampiyonası 2. grup müsabakaları için Amasya’dayız.  Amacımız; bu müsabakaların Amasya ‘da yapılmasının, Boks ’un Anadolu’nun dört bir köşesine yayılmasıdır. Bu nedenle de gerek ulusal gerekse uluslararası organizasyonları İstanbul ve Ankara’da değil Anadolu illerimizde düzenliyoruz. Müsabakalara 30 ilden 111 sporcu ve 119 idarecimiz katılacaktır. Bu değerli organizasyonun Amasya’ya kazandırılmasında emeği geçen başta Valimize, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze, Boks Federasyon Başkanımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, mücadele dolu müsabakalar diliyorum.”

Valimiz ise konuşmasında şunları kaydetti: “ Sporcularımız ve idarecilerimiz bu organizasyonda ilimizi tanıma fırsatı bulacaklardır. Grup müsabakalarının ikinci ayağı ilimizde yapılacak daha sonra ise üçüncü ayağı yapılarak Türkiye şampiyonası oradan da Milli Takımlara seçilecek gençlerimiz ortaya çıkacaktır. Öncelikle işin sportif yanı itibariyle, Amatör spor branşlarının ülkemizde giderek gelişmesinden duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum. Son yıllarda tesisleşmede, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz verdiği desteklerle gerçekten amatör spor branşlarında niceliksel ve sayısal anlamda başarı anlamında devamlı artan bir gelişme görmekteyiz. Amasya özelinde, özellikle son dönemde Türkiye çapındaki müsabakaların, uluslararası müsabakaların ilimizde gerçekleştirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Vilayet olarak,  hem de yerel yönetim olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Bu organizasyonun, İlimizin tanıtımında ve ekonomik anlamda katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu müsabakaların gerçekleştirilmesinde bizi layık gördükleri için federasyon yetkililerine ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin buraya alınmasında özel bir çaba gösteren çalışma arkadaşımız Emniyet Müdürümüze, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze ve Belediyemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca siz değerli basın mensuplarına da ilginiz ve katkınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” Daha sonra basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.