Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik kampları 13 – 16 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 17 – 22 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.

Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik kampları 13 – 16 yaş grupları için “Ücretsiz Deniz Kampları”, 17 – 22 Yaş grupları için ”Ücretsiz Doğa Kampları” adı altında düzenlenmektedir.

Kamp Başvuru Şartları

Gençlik kamplarına katılacak gençler tespit edilirken, okullarında başarılı, sportif alanlarda dereceye giren ya da faal sporcu, engelli olup kendi başına hareket yeteneği olan, çalışan, şehit/gazi yakını ve gençlik merkezi üyesi olma kriterlerinin dengeli bir şekilde dağıtılmasına ve gençlerin çevrelerinde sevilen, kampta yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini çevresine aktarabilecek özelliklere sahip olmalarına dikkat edilecektir.

BAŞVURU NASIL YAPILACAKTIR?

Kamplara başvurular 13-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında, www.genclikkamplari.gov.tr adresinden gençler tarafından on-line olarak yapılabilecektir. Kamp dönemleri hakkında “KAMP DÖNEMLERİ” ve her bir kamp için detaylı bilgiler “ GENÇLİK KAMPLARI” sekmeleri tıklanarak öğrenilebilir. 13-16 yaş aralığındaki gençler deniz, 17-22 yaş aralığındaki gençler doğa kampına başvurabilir. Kamp yeri seçilmeksizin tercih edilecek dönemler seçilebilir.
Başvuru sahibi, başvuru formunu 2 nüsha olarak çıktısını alarak muhafaza edecektir. Kamplara katılacaklar 07 Haziran 2013 tarihinde belirlenecektir. Kampa katılması uygun görülenler kesin kayıt yaptırmak için 13 Haziran 2013 tarihine kadar on-line başvuru formlarının çıktıları Gençlik Merkezlerine onaylatmak üzere teslim edilecektir. On-line başvuru yapamayan gençlerin başvuruları Gençlik Merkezlerindeki yetkililerce http://genclikbilgi.gsb.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.