AMASYA MİNİ MİNİ HENTBOL TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

TÜRKİYE Hentbol Federasyonu’nun organizasyonunda düzenlenen Mini Mini Hentbol Türkiye Şampiyonası’na Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliği yapıyor. Müsabakaların ilk gününde kız-erkek olmak üzere toplam 10 karşılaşma yapıldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu organizasyonunda ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 18-23 Haziran tarihlerinde Yeni Amasya Spor salonunda 9 erkek,7 kız takımdan oluşan ve 15 ilden 16 takım 192 sporcunun katıldığı Mini mini Hentbol Türkiye Şampiyonası ilk gün oynanan 10 karşılaşma ile başladı. Müsabakaların ilk gününde 8-9 yaş grubu kız Hentbol takımlarından Elazığ, Çorum’u 8-4, Fethiye Kastamonu’yu 14-4, Amasya Ordu’yu 23-11, Adana Fethiye’yi 12-9, Elazığ Ordu’yu 18-13 mağlup etti. Erkeklerde ise Karabük Zonguldak’ı 13-5, Sakarya Hendek Bursa Meltem’i 13-12, Muğla Sakarya Büyük Şehir Belediye’yi 11-6, Sakarya Hendek Çorum’u 22-4 ve Kayseri Turhal’ı 7-4 mağlup etti.  Mini mini hentbol Türkiye Şampiyonası müsabakalarına Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Türkiye Hentbol Federasyonu teknik kurul üyeliği alt yapı sorumlusu ve beden eğitimi öğretmeni Mustafa Gödek’in yanı sıra 15 ilden 192 sporcu ve sporsever katıldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu teknik kurul üyeliği alt yapı sorumlusu ve beden eğitimi öğretmeni Mustafa Gödek, “Buradaki amaç çocukları ilköğretimden spora teşvik etmek, branşlaştırmak, aynı zamanda da kulüpleştirmek, bu sayede sporcu kalitesini yakalamayı amaçlıyoruz” dedi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek ise düzenlenen organizasyon hakkında şu ifadelere yer verdi;

“Biz Amasya’da hentbolu canlandırmak, hentbolun altyapısını kuvvetlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’deki hentbol branşındaki problemin altyapı olduğunu düşünüyorum. Biz kendi sporcularımızla eğer bir başarı elde etmek istiyorsak, bu çocuklarımızın önlerini açmak zorundayız. Bu çocuklarımızın yanlarında olmak zorundayız. Kısa vadede olmasa da bu çocuklarımız büyüyecekler, gelişecekler 5-6 yıl sonra yapacağımız yatırımların meyvelerini inşallah alacağız. İnşallah bu şekilde giderse hentbol sporu belli bir seviyeye gelecek. Amasya olarak ta biz bunun için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Mini mini Hentbol Türkiye Şampiyonası 23 Haziran Cumartesi günü oynanacak müsabakalar ile sona erecek.