GENÇLİK Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 3-7 Temmuz tarihlerinde Amasya’da gerçekleştirilen Minikler İl karması Hentbol Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun organizasyonunda ve Amasya Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 3-7 Temmuz tarihlerinde oynanan 11-12 yaş Minikler Hentbol İl karması Türkiye Şampiyonası müsabakaları Yeni Amasya Spor Salonu’nda oynanan final müsabakaları ile sona erdi. Kız-erkek 29 ilden 36 Kulüp ve 600 sporcunun katıldığı müsabakaların son gününde Erkeklerde, 1’inci Isparta, 2’inci Mersin, 3’üncü Bursa ve 4’üncü Turhal olurken, Kızlarda ise, 1’inci Adana, 2’inci Elazığ, 3’üncü Mersin ve 4’üncü Çorum oldu. Müsabakaların final karşılaşmalarını Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Şube Müdürü Halit Mermer, Türkiye Hentbol Federasyonu teknik kurul üyeliği alt yapı sorumlusu ve beden eğitimi öğretmeni Mustafa Gödek’in yanı sıra çok sayıda sporsever izledi.

Hentbolda başarıyı altyapının güçlendirilmesi ile yakalayacaklarını belirten Amasya Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Abdullah Kodek, sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Hentbol Federasyonu ile Amasya Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü olarak ortaklaşa yürüttüğümüz bir organizasyonumuza daha noktalamış bulunuyoruz. Bugün burada Minikler Hentbol Türkiye Şampiyonasının finallerini yaptık. Yaklaşık 5 gün süren bir organizasyonun sonunda minkler kategorisindeki müsabakalarımız sona erdi. Kız-erkek olmak üzere buradan 2 Türkiye şampiyonu çıktı. İl Müdürlüğümüz olarak bizde elimizden geldiği kadar ev sahipliği yapmaya çalıştık. Ben inanıyorum ki mini mini ve minikler şampiyonaları ve bu tür müsabakalar devam ettiği sürece altyapıya yönelik faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz de Türkiye’de hentbol belli bir noktaya gelecektir. Çünkü bu işin altyapıdan başka alternatifi yoktur. Biz İl Müdürlüğü olarak bu tarz organizasyonları hem kurumsal hem de şahsım adına çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Amasya olarak ta en güzel şekilde ev sahipliğimizi yaptık. Ben buradan Türkiye şampiyonu olan takımlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bu sporcularımız uzun vadede gelecek yıllarda Milli takımlarımızın altyapısını oluşturacak. Uluslararası seviyede bizleri temsil edecekler. Biz gereken maddi ve manevi desteği bu çocuklarımıza verdiğimiz sürece yolumuz aydınlık olacak” dedi.

Açıklamasının ardından Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, şampiyonada dereceye giren takımlara ve sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Bütün sporcularla çekilen hatıra fotoğrafının ardından organizasyon sona erdi