HIRVATİSTAN’ın Zagrep kentinde düzenlenen yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında serbest stilde Amasyalı Dünya üçüncüsü güreşçi Ahmet Yücel memleketinde çiçeklerle karşılandı.

Hırvatistan’ın Zagrep kentinde 1-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenen yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında serbest stilde Dünya üçüncüsü olan Gençlik Hizmetleri ve Spor güreşçisi İl Müdürlüğü güreşçisi Ahmet Yücel memleketinde çiçeklerle karşılandı.  Amasya-Samsun karayolu üzerinde bugün saat 12.15’te Amasya güreş eğitim merkezindeki hocaları Harun Çetiner, Yusuf Benekli, Ramazan Üzüm, güreş eğitmenleri, arkadaşları ve basın mensupları karşılanan Milli güreşçi Yücel’in mutluluğu gözlerinde okundu. Hocaları Yücel’e çelenk ve çiçek takdim ederek, başarısından dolayı tek tek tebrik etti.

Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasında Dünya Üçüncüsü olduğu için mutlu olduğunu belirten 15 yaşındaki Amasyalı Milli güreşçi Ahmet Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Hırvatistan’ın Zagrep kentinde Yıldızlar Dünya güreş şampiyonasında 3’üncü oldum. Bu başarıyı büyük kategorisinde Dünya Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olarak ta başarmak istiyorum. İnşallah ciddi bir sakatlık geçirmezsem, hayallerimin sonuna kadar peşinden gideceğim” dedi.

Amasya Güreş Eğitim Merkezi ve Milli güreşçi Ahmet Yücel’in hocası Harun Çetiner ise elde edilen başarının tesadüf olmadığını söyleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Ahmet’in yaş grubuyla daha önce Türkiye şampiyonu olduk. Ama Ahmet onların arasında daha da sivrilerek bizim göz bebeğimiz oldu. Geçen sene de 14-15 yaş grubunda Avrupa üçüncüsü oldu. Bu başarının sinyalini veriyordu, zaten bu senede bir kaza neticesinde Türkiye üçüncüsü olduk. Ama turnuva da gereken rakiplerimizi yendik. Allah nasip etti, Dünya şampiyonası takımına ülkemizi temsil etmek için girdi. Biz bu başarıyı bekliyorduk. Daha doğrusu şampiyonlukta ümit ediyorduk, ama şöyle bir durum var, Ahmet şuan Yıldızlar kategorisine yaşı tutmadığı için doktor raporu ile giriyor. Yaş itibariyle kendisinde 2-3 yaş büyük rakipleriyle mücadele etti. Bu yüzden gelecek için çok şeyler vadediyor Ahmet, ileride yıldızlarda dünya şampiyonluğu veya gençlerde Avrupa Dünya şampiyonu olacak, kapasitede bir çocuk, bizde elimizden geleni yaptık. Ahmet’te bizi utandırmadı, bu sevinci bize yaşattırdığı için Ahmet’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Amasyalı Milli güreşçinin babası Salih Yücel ise duygu ve düşüncelerinde şunları söyledi;

“Oğlum 10 yaşından bu yana bu sporu yapıyor. Şükürler olsun şimdiye kadar hep yaptığı güreşlerde de başarılı oldu. Uzun zamandır da katıldığı yarışmalarda Türkiye birinciliği elde ediyor. Geçen sene Avrupa 3’üncüsü oldu. Bu sene de Allah nasip etti, Yıldızlarda dünya 3’üncüsü oldu. İnşallah daha devamı gelir ve vatanımıza milletimize daha çok madalyalar kazandırır” şeklinde konuştu.