HIRVATİSTAN’ın Zagrep kentinde Yıldızlarda Dünya 3’üncüsü olan Güreş Eğitim Merkezi güreşçisi Ahmet Yücel Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek,  tarafından altın ile ödüllendirildi.

Hırvatistan’ın Zagrep kentinde 1-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya 3’üncü olan Güreş Eğitim Merkezi güreşçisi Ahmet Yücel, antrenörleri Harun Çetiner, Yusuf Benekli, Ramazan Üzüm ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek’i makamında ziyaret etti.

Hırvatistan’da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ve ilimize Dünya 3’üncülüğünü getiren güreşçimiz Ahmet Yücel’in başarısından dolayı başta kendisini ve antrenörlerimizi gönülden tebrik ettiğini belirten Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Hırvatistan’ın Zagrep kentinde 1-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya 3’üncüsü olan güreşçimiz Ahmet Yücel’in üstün başarısı bizlerin göğsünü kabarttı. 15 yaşında olan ve kendinden 2-3 yaş büyük rakiplerine karşı verdiği mücadeleler ile birçok sporcunun arasından Dünya 3’üncülüğünü kazanması ise takdir edilmesi gereken bir husus olarak görüyorum. Güreşçimize bundan sonra ki spor hayatında başarılar diliyorum. Ayrıca bundan sonra ki süreçte de İl Müdürlüğümüz olarak sporun ve sporcunun her zaman yanında olacağımızı belirtmek isterim. Bizlerin önceliği altyapılara önem vererek, ileri ki yıllarda ilimizden Türkiye, Avrupa, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonları çıkarabilmek. Bunun içinde bütün imkanlarımızla ekip halinde başarıyı yakalayabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İl Müdür Kodek, konuşmasının ardından yıldızlarda Dünya 3’üncüsü olan Ahmet Yücel’i altın ile ödüllendirdi. Sohbet havasında geçen ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi