AMASYA'DA 10 BİN KİŞİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

AMASYA'da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü'ne 10 bin kişi katıldı.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü istasyon köprüsünden başlayıp, Yavuz Selim Meydanı'nda sona erdi. 10 bin kişinin sloganlar atarak yürüdüğü Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü ‘ne, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mehmet Sarı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşte dev Türk Bayrağı açan gençler, "Ya Allah bismillah Allahu ekber", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Yavuz Selim Meydanı'na yürüyen kalabalık burada da "Amasya uyuma vatanına sahip çık", "Her şey vatan için" sloganları attı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ve Amasya Valisi Osman Varol ve birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan sinevizyon gösterisi kalabalığa izletildi. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.