AMASYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Yeni Amasya spor Kulübü yaz futbol okulu açılışını gerçekleştirdi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Yeni Amasya spor Kulübü 12 Haziran Şehir Stadyumunda hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 17.00 ile 19.00 saatleri arasında futbol antrenörü Burak Özcan nezaretinde 9-12 yaş grubunda toplam 50 çocuğun eğitim aldığı yaz futbol okulu açılışını gerçekleştirdi. İl Müdürü ve Yeni Amasya spor Kulübü altyapı sorumlusu Abdullah Kodek, futbol eğitimi alan çocuklara kulüp bünyesinde yaptırılan forma, şort, tozluktan oluşan takım hediye etti. Kodek çocuklara formalarını dağıttıktan daha sonra hatıra fotoğrafı çekindi. İl Müdürü Kodek’e forma dağıtım töreninde Şube Müdürü Şemsettin Bal’da eşlik etti.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın futbol eğitimlerini alarak yıllar sonra ilimizi en iyi şekilde farklı illerde temsil etmelerini sağlayabilmek için altyapıya önem verdiklerini belirten Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Yeni Amasya spor Kulübü alt yapı sorumlusu Abdullah Kodek, sözlerinin devamında şunları söyledi;

“Yeni Amasyaspor Kulübü olarak bu yıl ilimizi bal liginde en iyi şekilde temsil edip, şehrimizin özlemi olan profesyonel lige inşallah bütün camia olarak çıkaracağız. Bunun içinde geleceğimizin teminatı olan kendi şehrimizin çocuklarına şimdiden altyapıyı sıkı tutarak yıllar sonra hem takımımıza hem de üst liglerde mücadele eden profesyonel kulüplere futbolcu göndererek ilimizin adını ülke geneline duyurmak istiyoruz. Bunun içinde şimdiden 9-12 yaş grubunda olan çocuklarımızı antrenörümüz Burak Özcan’ın verdiği eğitimlerle geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Bugünde çocuklarımıza Yeni Amasya spor Kulübümüz tarafından yaptırılan forma, şort ve tozluktan oluşan set hediye ettik. Amacımız sporun her dalında ilimizin ismini Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurmak bunun içinde çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz” dedi.