AMASYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası Gümüşhacıköy İlçesine bağlı Kabaoğuz yayla şenliklerinde yapılacak.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun organizasyonunda Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası 29 Temmuz Pazar günü Gümüşhacıköy İlçesi’ne bağlı Kaba oğuz köyü yayla şenliklerinde yapılacak. Müsabakaların tartısı 09.00-10.30 saatleri arasında yapılırken, güreşler ise saat 11.00’da başlayacak. 18-20 yaş arası sporcuların katılacağı Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası’na ayrıca doktor raporu ile 17 yaş grubundaki güreşçilerde katılabilecek. Müsabakalarda güreşçiler 45-50-55-60-66-74-84-96 ve (+96-120) olmak üzere 8 sıklette yarışacaklar. Tartı esnasında ise tüm güreşçilerin vizeli lisanlarını, Nüfus Cüzdanlarını ve pasaportlarını yanında bulundurarak görevlilere ibraz etmeleri gerekiyor.

Türkiye Gençler Karakucak Güreş Şampiyonası’nı Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçesi’nde bulunan Kabaoğuz yayla şenliklerinde gerçekleştirecekleri belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şu ifadelere yerdi;

“Türkiye Güreş Federasyonumuzun organizasyonunda bizlerin ev sahipliğinde 29 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Karakucak güreşlerimizde geleceğimizin Avrupa Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıkacağı güreşçiler er meydanında ter dökecekler. Ata sporumuzu Dünya üzerinde daha ileri noktalara taşıyabilmek için İl Müdürlüğümüz olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm Güreş severleri kabaoğuz köyleri yayla şenliğinde düzenlenecek olan Karakucak Güreşlerimize davet ediyorum” dedi.