TÜRKİYE Genelinde “El Ele Elden Ele, İlden İle 81 İlde” sloganıyla 20 kişilik mor pedal kadın bisiklet grubu 2-3 Ağustos tarihinde Amasya’da olacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve Mor pedal Kadın Bisiklet Derneği önderliğinde başlatılan “El Ele Elden Ele, İlden İle 81 İlde” sloganıyla 81 ile yapılacak ziyaretler kapsamında 19 Mayıs’ta Muğla’dan yola çıkan 20 kişilik mor pedal kadın bisiklet grubu 2-3 Ağustos ‘ta Amasya’da olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amasya girişinde karşılanacak olan grup bisikletlerle Yeşilırmak kenarı bisiklet yolundan geçerek Boğazköy mevkiinde bulunan restaurantta yemek yiyecek.

Bizler 81 İlin kadın bisikletlileri olarak ilk kez ortak bir projenin bileşenlerinin olduğunu belirten Amasya Bisiklet Grubu Lideri Meral Aliz, konuşmasında şunları söyledi;

“İlk kez el ele verip 81 halkalı kocaman bir zincir oluşturduk. Kalabalık, keyifli ve kucaklayıcı aileye dönüşen sıcacık köprüler kuruldu aramızda. Ülkenin hangi köşesine gidersek gidelim, çalacak bir dost kapımızın varlığını bilmek heyecan verici, hedefimiz dikkati bisiklet kullanan kadına yönlendirmektir. Kent içi ulaşımı kolaylaştıran bisikletin kadınlar tarafından kullanımını yaygınlaştırmaktır. Sağlıklı yaşam ve mutlu insanlar için bisiklet sporunun gerekliliğine vurgu yapıyoruz. Günümüzün en yıpratıcı sorunlarından olan trafik kaosuna “ DUR! “ diyoruz. Çünkü inanıyoruz ki kadınların gücü ve kararlılığı, çevresine örnek olacaktır. Egzoz gazı kirliliğine mahkum olmayı reddeden, toplumsal duyarlılık öneriyoruz. Bisikletin birleştirici gücüne güveniyoruz” dedi.

Bir günlük konaklamanın ardından grup Çorum’a geçecek olan bisiklet grubu 30 Ağustos tarihinde Muğla’ya dönecek.