GENÇLİK Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye açık Kyokuskin Kata ve Kumite Şampiyonası Amasya’da yapılacak.

Türkiye Wushu Kung fu Federasyonu’nun organizasyonunda Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye açık Kyokuskin Kata ve Kumite Şampiyonası 1-5 Ağustos tarihlerinde Yeni Amasya Spor Salonu’nda yapılacak. Müsabakalara Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Irak, İran, Suriye, Bangladeş, Pakistan, Rusya, Tunus ve Dağıstan olmak üzere 10 ülkeden toplamda 430 sporcu katılacak.

İlimizin Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasının ayrı bir öneminin olduğunu belirten Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Geleneksel Türk toplum yaşantısının tüm özelliklerini yansıtan ve tarihi geçmişinde oluşturduğu kültürel mirası çevresel dokusu içinde koruyan örnek bir şehir olan Amasya’mızın ev sahipliğinde 2. Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye açık Kyokuskin Kata ve Kumite Şampiyonası 1-5 Ağustos tarihlerinde ilimizde gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon ile Türk aile hayatının geçmişini, kültürünü, ekonomisini, teknolojisini ve yaşam biçimini yansıtan mükemmel mimarlık bilgisi ile yapılmış olması İlimize Uluslararası alanda değer ve katkı sağlayacak” dedi.

31 Temmuz itibariyle şampiyona için Amasya’ya giriş yapacak olan sporcular 3-4 Ağustos’ta müsabakalar katıldıktan sonra 5 Ağustos’ta ülkelerine dönüş yapacak.