AMASYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Muğla’dan 19 Mayıs’ta yola çıkan mor pedal kadın bisiklet grubu “El Ele Elden Ele, İlden İle 81 İlde” Türk kadının zaferi bisiklet turunda Tokat’dan devralınan Türk bayrağı Çorum’a ulaştırıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ve Mor pedal Kadın Bisiklet Derneği önderliğinde başlatılan “El Ele Elden Ele, İlden İle 81 İlde” sloganıyla 19 Mayıs’ta Muğla’dan yola çıkan ve yanlarında taşıdıkları Türk bayrağını mor pedal kadın bisiklet grubu uğradıkları illerde bulunan bisiklet gruplarının yardımıyla şuana kadar 54 ile ulaştırdı. Amasya -Tokat karayolu üzerinde bulunan şehrin giriş kısmında karşılanan Tokat ekibi Türk bayrağını Amasya ekibine teslim etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amasya Bisiklet grubu tarafından Amasya girişinde karşılanan grup bisikletlerle Yeşilırmak kenarı bisiklet yolundan geçerek Boğazköy mevkiinde bulunan restaurantta geçti. Amasya bisiklet grubu bayrağı Çorumlulara teslim etmek için yola çıktı. 27 il daha devam edecek etkinlik 30 Ağustos’ta Muğla’da son bulacak.

Amasya bisiklet grubu lideri Meral Aliz, “Mor pedal 48’in 19 Mayıs’ta Muğla’dan başlattığı ve 30 Ağustos’ta da yine Muğla’da bitecek olan “El Ele Elden Ele, İlden İle 81 İlde” Türk kadının zaferi bisiklet turuna bizde Amasya’dan katılıyoruz. Türk bayrağımızı bugün Tokat’tan teslim aldık. Çorum’a teslim etmek üzere yola çıkıyoruz. Mutluyuz. Arkadaşlarımızı bekliyoruz. Bizleri bugüne hazırlayan, bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne, Amasya Valiliğine, Merzifon Belediyesine teşekkür ediyoruz. En önemlisi de bize bugünleri yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’e minnetimizi sunuyoruz” dedi.