AMASYA Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 2’inci Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye açık Kyokuskin Kata ve Kumite Şampiyonası 3-4 Ağustos tarihlerinde Kata ve Kumite dallarında yapılan müsabakalar ile sona erdi.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu’nun organize ettiği ve Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2'inci Uluslararası Şehzadeler Kenti Türkiye Açık Kyokushin Kata ve Kumite Şampiyonası Yeni Amasya Spor Salonu’nda 3-4 Ağustos tarihlerinde Kata ve Kumite müsabakaları ile sona erdi. Müsabakalara Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Irak, İran, Suriye, Bangladeş, Pakistan, Rusya, Tunus ve Dağıstan olmak üzere 10 ülkeden toplamda 480 sporcu katıldı. Organizasyonda Türkiye’yi 157 sporcu temsil etti. Organizasyonun ikinci gününde yarı final ve final karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreni sonrası organizasyon son buldu.

Bu sporda önemli olanın birinci olmak değil bir hayat felsefesi kazanmak olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları kaydetti;

"10 tane ülke burada şampiyonaya katıldı. Sporcuların hepsi ahlaklı ve disiplinli. Bizde Amasya olarak misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden gelen yaptık. Wushu ferdi sporlardan bir tanesi ferdi sporlarda başarı çabuk geliyor. Alt yapıya önem verilirse uluslararası turnuvalarda başarılı sporcular çıkartmamız içten bile değil. Türk milletinin yapısı olarak bunlara çok müsaitiz." dedi.

Organizasyonun sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek verdi.