Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve son 15 yılda çıtasını yükselten masa tenisi, katıldığı şampiyonalarda Amasya’ya toplamda 70 kupa kazandırdı. 3 kadrolu ve 5 fahri antrenör nezaretinde 6-15 yaş grubunda 200 elit sporcu ile çalışmalarına devam eden masa tenisi son 2 yılda Türkiye genelinde düzenlenen şampiyonalarda dereceye giren ilk 36 sporcunun 9’unu Amasya’dan çıkarmayı başardı. 3 yıl önce de Masa Tenisi Federasyonu Çalıştayı ödül töreninde altyapılar bazında müsabakalara en çok sporcu ile katılan il ünvanını alan Amasya federasyon tarafından plaket ile ödüllendirildi.      

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tüm branşlarda olduğu gibi masa tenisinde de başarılarına devam ettiğini belirten İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları söyledi;

“Altyapının önemini, altyapıya gereken desteğin verilmeden başarının elde edilemeyeceğinin açık bir şekilde bilincindeyiz. İlimizde birçok branşta olduğu gibi ama öncelikle masa tenisi branşında çok güzel bir altyapıya sahibiz. Son 10 yıldır 70 kupa kazanmış ve altyapılarda müsabakalara sporcuların katılımı seviyesinde ödül almış bir iliz, küçükler, yıldızlar ve minikler kategorisinde Türkiye genelinde en iyi 12’ye giren sporcunun 5’i kız 1’i erkek olmak üzere 6 tanesi ilimizden, yine küçüklerde 1 ve yıldızlarda da 2 olmak üzere toplamda 9 sporcumuz Türkiye’deki küçük, yıldız ve minikler kategorisindeki 36 sporcunun 9 tanesi ilimizden çıktı. Bu bize ilerleyen zamanlara doğru da çok güzel bir enerji de veriyor. İnşallah hedefimiz gençler ve büyükler kategorisinde de bu çocuklarımızı devam ettirerek, ilimizi, ülkemizi ve aynı zamanda bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandırmak” dedi.

Amasya masa tenisi il temsilcisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Nadir Nuyan, Sporun çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutması için bir araç olduğunu söyleyerek, sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

“Sporun geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, teknoloji bağımlılığını azaltmaya yarayan en önemli araçlardan birisi olarak görüyoruz. Bizlerde bu konuda burada yapılan çalışmalardan görüldüğü gibi velilerimizin çocuklarını masa tenisi ile tanıştırmalarını, bu spora yönlendirmelerini, antrenörlerimiz nezaretinde düzenli olarak spor yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.