ORDU’nun Fatsa İlçesi’nde yapılacak olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda Milli takım kadrosunda yer alan 3 sporcu Amasya’yı temsil edecek.

Türkiye Karate Federasyonu’nun Organizasyonu’nda Ordu ilinin ev sahipliğinde Fatsa İlçesi’nde 31 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görevli Karate antrenörü Ümit Akyüz’ün yetiştirdiği ve Milli Takım kadrosunda yer alan Kübra Kalleci, Esin Naz Kara ve Beyza Nur Özel Amasya’yı temsil edecek. Şampiyonaya Türkiye, İran, Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan olmak üzere 9 ülkenin katıldığı organizasyona toplam 450 sporcu, antrenör, hakem ve idarecinin katılması bekleniyor.

Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda İlimizi Milli takım kadrosunda temsil edecek olan 3 sporumuzun başarı elde ederek döneceğine inancının tam olduğunu söyleyen Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Milli takımımızın kadrosunda yer alan ve ilimizi temsil edecek olan Kübra Kalleci, Esin Naz Kara ve Beyza Nur Özel’i 31 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde gerçekleştirilecek olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda başarılar diliyorum. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde görevli karate antrenörümüz Ümit Akyüz’ün yetiştirdiği bu 3 sporcumuz Milli takım kadrosuna girerek büyük bir başarıya imza atmışlardır. Bu kapsamda Ümit hocamızı ve sporcularımızı bu başarılardan dolayı tebrik ediyorum. Sporcularımızın şampiyonadan derece yaparak ilimize döneceklerine inancım tamdır. Altyapıya verdiğimiz desteklerin meyvelerini her branşta olduğu gibi karatede de almaya başladık. Bu başarıların zamanla sayıların artacağını umut ediyorum. Milli takımımıza ve Amasyalı sporcu çocuklarımıza şimdiden müsabakalarda başarılar diliyorum” dedi.