Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda 8-14 Ekim tarihlerinde kutlanan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde il ve ilçelerde düzenlenen Basketbol, Voleybol, Masa tenisi ve diğer spor branşlarında yapılan spor müsabakaları ile kutlanıyor. Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu‘nda Açı Eğitim Kurumları Lisesi ile Kutlubey Anadolu Lisesi basketbol takımları dostluk maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 85-68’lik skorla Açı Eğitim Kurumları Lisesi kazandı. Karşılaşma sonrasından Amasya Gençlik ve Spor Şube Müdürü Şemsettin Bal, Kutlubey Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gödek, Açı Eğitim Kurumları lisesi Müdürü Rafet Macit, Amasya Basketbol İl temsilcisi Rafet Demir sporculara kupa ve madalyalarını takdim etti. Kupa töreni sonrasında hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle basketbol etkinliği sona erdi. Basketbol karşılaşmasını idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.


Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz spor aktiviteleri ile geleceğimizin teminatı çocuklarımıza spor yaptırma imkanı sağladıklarını söyleyen Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Spor haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediğimiz okul takımları arasından düzenlediğimiz basketbol dostluk maçında heyecanlı ve çekişmeli bir mücadele izledik. Karşılaşmanın sonucunda bir takım kazandı, ama biz bütün sporcularımızı kazandık. Amacımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza altyapıdan itibaren aşıladığımız spor branşlarında başarılı olabilmeleri için önlerini açmak, bunun içinde bu tür etkinliklerle onların tecrübe kazanmalarını ve ileri ki yıllarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmeleri için çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki birçok spor branşımızda bu cevherlerimizin içerisinden birçoğu bizleri göğsünü her platformda kabartacak ve Ülkemizin bayrağını göndere çektirecekler” dedi. Başarının sırrının altyapıyı sağlam kurmak olduğunu belirten İl Müdürü Kodek, “İlimizde mücadele eden okul ve kulüp bazında bütün sporcularımıza bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum”.