Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Amatör Spor Haftası bir hafta boyunca çeşitli spor aktiviteleri ile kutlandı. Yeni Amasya Spor Salonunda düzenlenen kapanış töreni ile spor haftası etkinlikleri sona erdi. Kapanış töreninde ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde yerel ve ulusal müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Sporcuların ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Şube Müdürü Nadir Noyan ve Amasya Amatör Spor Konfederasyonu İl temsilcisi Şerafettin Aykaç tarafından verildi.


Türkiye genelinde 8-14 Ekim tarihleri arasında eş zamanlı olarak Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizde çocuklarımıza ve gençlerimize gönüllerince farklı branşlarda spor yapmaları için ortam hazırladıklarını belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları kaydetti;

“2018-2019 sezonunun ülkemiz başta olmak üzere tüm spor camiasına hayırlar getirmesini diliyorum. Kazasız, sakatlık olmadan başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. İlimizde her branşta tesislerimizin siz değerli velilerimize ve çocuklarımıza açık olduğunu belirtmek istiyorum. Dilediğiniz zaman tesislerimizden faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda amatör spor kulüpleri Federasyonu temsilcilerinin katkılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. İlimizde hemen hemen her branşta gerek mekansal anlamda, tesisler anlamında, gerekse antrenör anlamında hiçbir eksiğimiz yok. Biz buradan bu vesileyle tüm Amasyalıları tesislerimizde spor yapmaya davet ediyoruz” dedi. 

Amatör spor haftası etkinlikleri kapanış töreni hazırlanan masa tenisi, Curling, Badminton, Dart, Voleybol stantlarında İl Müdürü Abdullah Kodek, Şube Müdürü Nadir Noyan ve Amasya Amatör Spor Konfederasyonu İl temsilcisi Şerafettin Aykaç’ın spor aktivitesine katılmasının ardından sona erdi.