Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen "Amasya Tarihine Yolculuk” Projesi ile 170 üniversite öğrencisiyle proje kapsamında bir araya gelindi. Projenin amaçları arasında Amasya Üniversitesine yeni başlayan hazırlık sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin bu kadim şehri tanımaları, Amasya’da şehzadelik yapmış Osmanlı sultanlarının ayak izleri üzerinden şehri adımlayan gençlerin, o büyük sultanların yolundan gitmeleri ve ecdattan aldıkları güçle geleceğe daha sağlam adımlarla yürümeleri hedefleniyor. Programa, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Üniversiteye yeni başlayan hazırlık sınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin bu kadim şehri tanımaları için bu projenin önemli olduğunu belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları kaydetti;

“İlimize gelen üniversite öğrencilerine Amasya’yı iyi bir şekilde tanıtmak için buradayız. İnşallah ileri ki zamanlarda Amasya’yı tanıtım için birlikte olacağız. Bu projenin bu yıl 6’ncısını gerçekleştiriyoruz. Amacımız Üniversite hazırlık ve birinci sınıfa yeni başlayan ve bu şehri ilk defa gören öğrencilerimize 8 bin 500 yıllık tarihe sahip Amasya’mızın tarihi, kültürel, doğal ve sanatsal özelliklerini her fırsatta gençlerimize anlatmalıyız, öğretmeliyiz. Bunu başarırsak gelecek nesillere daha sağlam ve emin adımlarla ilerlemiş oluruz” dedi.

Amasya tarihini daha yakında tanıyan bir üniversite gençliği oluşturmanın temel amaçları olduğunu söyleyen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Anadolu’nun dünya kültür mirasına sunduğu eserleri gençlere iyi bir şekilde tanıtmalıyız ki sokaklarında dolaştıkları şehirlere sahip çıksınlar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Amasya Gençlik Merkezine bu çalışmanızdan ve bizleri katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.