2018-2019 Eğitim-Öğretim faaliyet yılı “Okul sporları bilgi yönetim sistemi” toplantısı Amasya Belediyesi Kültür Merkezi salonunda il ve ilçelerde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Mermer, İl Milli Eğitim Spor Şube Müdürü Hakkı Değerli, beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler Katıldı.


Öğrencilerin 24 saat ders yapmalarının mümkün olmadığını bir plan dâhilinde çalışıldığı zaman spora da zaman ayırabileceklerini belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları kaydetti;


Sporun ders notlarının düşmesine değil daha da yükseleceği konusunda yardımcı unsur olacağı bilincinin oturtulması konusunda hep beraber bir olgu yaratılması gerektiği konusunda hep beraber çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Sporun genç yaş gruplarında sorumluluk duygusunun yanı sıra, öfkeyi kontrol edebilme, saldırganlığı frenlemede göz ardı edilemeyecek etkisi vardır. Ayrıca dikkat dağınıklığının önüne geçilmesinde destek olur.  Spor yapan çocuklar, enerjilerini sporla boşalttıkları için dersin başına oturduklarında daha verimli çalışır ve boşa vakit geçirmezler. Yaşıtlarına göre daha az hastalıklara yakalanır ayrıca, daha çabuk iyileşir. Takım ruhuna sahip oldukları için de yalnızlık hissetmez ve kendilerini dinleyecek bol zamanları kalır. Gençlik döneminde de bu çağın dinamizmini sporla değerlendirdikleri için alkol ve sigaradan uzak kalırlar. Gençliğin aşırı heyecanını spora aktarmak, olaylara yaklaşımlarda daha serinkanlı olmayı sağlar. Aynı zamanda gençler için çok gerekli olan kendine güven duygusu ve ifade yeteneği artar. Yediklerine, içtiklerine ve uykularına dikkat ettikleri için de iyi beslenirler. Sporun tüm yaş grupları için faydaları vardır” dedi.

Toplantıda 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı boyunca yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgi alış verişi yapıldı.