104 yıl önce Allahü ekber dağlarında vatan ve bayrak uğruna donarak canlarını feda eden Sarıkamış şehitlerimizi anma yürüyüşünü gerçekleştirildi.

   Yürüyüşe Amasya  Valimiz Dr. Osman VAROL yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler yer aldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Kadir Kılıç, ülke genelinde yapılan bu anlamlı yürüyüşe katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti.

    Bundan tam 104 yıl önce Sarıkamış’ta vatan savunması uğruna donarak canlarını feda eden kahraman askerlerimizi, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Anma etkinlikleri kapsamında Amasya Saraydüzü Kışla Binası önünden Şehzadeler Gezi Yoluna kadar yürüyüş yapıldı. Burada şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunarak ardından İstiklal marşımız okundu. Gençlik Merkezi üyesi gencimizin şiir okuması, protokol konuşmaları ve yapılan duanın ardından çay ve simit ikramı ile program sona erdi.