22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen açılış etkinliklerine  Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR , diğer ilgililer ve çok sayıda minik sporcu ve aileleri katıldı.

İl Spor Merkezleri açılış etkinlikleri münasebetiyle 22 Haziran Spor Salonunda düzenlenen törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR  spor merkezlerinde 19 branşta yaklaşık 2000 kişinin spor yapma imkânı bulabileceğini, amaçlarının gençlerin spora yönlendirilmesi ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi olduğunu söyledi.

Acar şunları söyledi. "Biz istiyoruz ki okulların da tatil olduğu bu dönemde ne kadar gencimiz varsa, bu çocuklarımızın ve gençlerimizin hepsi gelsinler spor merkezlerinde değerli antrenörlerimizin eşliğinde sportif aktivitelere katılsınlar. Hem kendi zihinsel gelişimlerini tamamlasınlar, hem ruhi güzelliklerini ortaya çıkarsınlar, hem de orada güzel arkadaşlıklar oluştursunlar ve yeni eğitim ve öğretim dönemine de hazır bir şekilde katılsınlar.

Değerli gençler! Mahallenizde, komşularınızdan ne kadar arkadaşınız varsa bu spor merkezlerimizde açılan 19 branşta açılan spor merkezlerine gelsinler ve onlar da bu güzel aktivitelerin içeresinde bulunsunlar. Daha fazla sayıdaki gencimizi ve çocuklarımızı buraya çekelim ve coşkuyla bu güzellikleri birlikte yaşayalım. Acaba bu merkezler neden açılıyor? Elbette ki spor da bir ihtiyaçtır, çoğunuz eğitim-öğretim döneminde olan gençlersiniz. Yoruldunuz ve eğitim ve öğretim dönemi sona erdi. Sizin de dinlenmek hakkınız, sizin de oynamak hakkınız ama bunların bir tertip ve düzen içeresinde, bir sistem içeresinde yapılması gerekiyor. Dedi Acar ;"Spor okullarına katılan gençlerin dersleri ve hayata bakışları daha farklı oluyor" İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğe daha emin ellerde ve güzellikler içeresinde hazırlansınlar. Bizler bu gibi faaliyetlere katılırsak olumsuz bir takım işlerden ve olumsuz ortamlardan uzak durmuş olacağız. Spor okullarına katılan gençlerin dersleri ve hayata bakışları daha farklı oluyor. Hem vücudunuz hem de zihniniz gelişiyor ve bir de burada güzel arkadaşlıklar ediniyorsunuz. Sizlerin bu güzel davranışlarınızın başkalarına da örnek olmasını diliyorum. Sizleri buraya gönderen değerli ailelerinize de çok teşekkür ediyorum. Ben eminim ki siz aileler bu çocuklarımızı, bu gençlerimizi gözünüzün bebeği gibi korumak durumundasınız.

 Sizlerin ve bizlerin amacı ortak; bu çocuklarımızı her açıdan geleceğe güvenli bir şekilde yönlendirebilmek ve buradaki pırlanta çocuklarımızın geleceğini güzel kılmak adına bu güzelliklerden istifade etmek. Ülkemiz büyük bir ülke ama özellikle profesyonel başarılara giden yolda sporcu eksikliğimiz var. Bununla birlikte önemli bir alt yapımız da var. Siz gençler ve çocuklar birer kaynaksınız. Sizler iyi eğitildikçe inanıyorum ki ülkemizin adını ileri götürebilecek, hepimizi gururlandıracak uluslararası müsabakalarda derece yapabileceksiniz. İlimize baktığımız zaman 30 bine yakın lisanslı amatör sporcu sayımız var. Bunun çok daha fazla olması gerekiyor. Bu gibi faaliyetlerle bunun artacağına inanıyorum. Tüm okullarımızın kapalı spor salonları ve diğer salonlarını bu tür aktiviteler için kullanalım ve orada da yine derslerle birlikte diğer aktivitelere de zaman ayırmış olalım. Tek hedef sizin geleceğinizin güzel kılınmasıdır. O nedenden dolayı yaz spor okullarındaki bizim kadrolu antrenörler görevlendirdik. Bu görevlendirmeyi eğitim-öğretim dönemi devam ederken hem de yaz aylarında yapmış olduk.

"Spor sahalarını sizin emrinize amade kıldık"

 Onun için bu faaliyetlerin sizlerin de katkısıyla daha da olumlu olacağına inanıyorum. Yeter ki istekli olalım. kapalı spor salonlarımızı, futbol sahalarımızı, diğer alandaki spor sahalarını sizin emrinize amade kıldık. Bunun sözünü veriyoruz ve hiçbir şekilde kapısı kilitli spor tesisinin de kalmasın istemiyoruz. Arkadaşlıklarınızı iyi bir noktaya getiriniz ve bir ve beraber olunuz. İnsanlara sevgiyle bakınız, hoş görüyle bakınız ve bizim geleceğimiz de bu anlayış içinde çok daha güzel olacaktır. Bu duygularla sevgi ve saygıyla hepinizi selamlıyorum" dedi.