Türkiye Futbol Federasyonunun İstinye’deki merkez binasında TFF Profesyonel Kurul Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK Başkanı Ali Düşmez ile TFF Genel Sekreteri Emre Alkin’in katılımlarıyla gerçekleşen kura çekimleri sonucunda Yeni Amasyaspor’umuzun Türkiye Kupası Ön Elemelerindeki rakibi Sinopspor oldu.

Profesyonel liglerde temsilcisi bulunmayan 32 ilimizin amatör takımlarının katıldığı kura çekimleri sonucunda Sinopspor ile eşleşen takımımız 3 Eylül’de deplasmanda Sinopspor ile karşılaşacak.

Tek maç üzerinden oynanacak olan müsabaka da normal sürede eşitlik bozulmazsa on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanacak. Uzatmalarda da eşitliğin bozulmaması durumunda tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Penaltı atışlarında galip gelen takım ise Birinci Ön eleme turunda oynamaya hak kazanacak.

Teknik Direktörümüz Osman Zeki Korkmaz, bugün çekilen Türkiye Kupası Ön Eleme Kuraları sonrasında bir değerlendirme yaptı.

Kupa ve Lig’in iki ayrı kulvar olduğunu söyleyen Korkmaz, takımların hedefleri ve güçleri niteliğinde bu iki kulvarda yarışacaklarını belirtti.

Korkmaz; “Kupa da, ligdeki rakiplerimizden Sinopspor’ la eşleştik. Türkiye’nin güzel ve tarihi şehri Sinop’ta güzel ve heyecanlı bir maç oynayacağız.

Sinop şehri de bizim gibi futbola hasret. 3 Eylül Çarşamba günü stada gelenler umarım futbol’ un güzelliklerini yaşarlar.

Biz Yeni Amasyaspor olarak hedef takımıyız, sahaya kazanmak ve olumlu futbol üretmek için çıkarız, bu her zaman, her sahada ve her kulvarda böyle olacak. Fakat birbirine karıştırılmaması gereken bir gerçek var ki Kupa maçı kupa yarışını başlatır. Lig kendi içinde başka bir yarıştır.” dedi.

EV SAHİBİ

MİSAFİR

EDİRNESPOR GENÇLİK

&

BEYKÖY BELEDİYESPOR

TEKİRDAĞSPOR

&

ALTINOVA BELEDİYESPOR

KARAMAN BELEDİYESPOR

&

UŞAK SPORTİF GENÇLİK SPOR

EĞİRDİRSPOR

&

BUCAK BELEDİYE OĞUZHANSPOR

BARTINSPOR

&

KASTAMONUSPOR 1966

SİNOPSPOR

&

YENİ AMASYA SPOR

SORGUN BELEDİYESPOR

&

MKE KIRIKKALESPOR

NEVŞEHİR SPOR GENÇLİK

&

YEŞİL KIRŞEHİRSPOR

MARDİNSPOR

&

KİLİS BELEDİYESPOR

OSMANİYESPOR FK

&

ADIYAMAN İL ÖZEL İDARESİ SPOR

DERSİMSPOR

&

HASKÖY YILDIZSPOR

12 BİNGÖL SPOR

&

PATNOS GENÇLİK VE SPOR

ARHAVİSPOR

&

KARSSPOR

IĞDIR ARAS SPOR

&

SERHAT ARDAHANSPOR

YÜKSEKOVA BELEDİYESPOR

&

CİZRESPOR

TATVAN GENÇLERBİRLİĞİ SPOR

&

KURTALANSPOR