Yeni Amasya Spor ve 1930 Bafra Spor arasında oynanan Bal ligi 4 ncü haftası maçı 12 Haziran Şehir Stadımızda oynandı. Birçok ilklerin yaşandığı maçı Yeni Amasya Spor 4-1 kazandı.

Bir gün önce Bingöl de şehit edilen Amasya’mızın evladı Baş Komiser Hüseyin HATİPOĞLU’ nu son yolculuğuna uğurlayan AMASYA , 12 Haziran Stadının açılışını , 517 gündür takımına hasret taraftarına kavuşması ve alınan muhteşem galibiyeti hep buruk yaşadı.

5000 taraftarın Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez tezahüratlarıyla seremonisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasıyla başlayan maçı Eskişehir Bölgesinden; Sercan Murat GÜNDÜZLER, Hasan Hüseyin SİVRİ, Ozan BEKAR ve İbrahim KURŞUNOĞLU ‘ ndan oluşan Hakem triosu yönetti.

Maçın 90 dakikasında takımımız mutlak üstün oynadığı maçın ilk 5 dakikasında mutlak 2 pozisyonu cömertçe harcadı. 15 nci dakikada 1930 Bafra Sporun golü geldiğinde trübünlerde sahada oynayan futbolcular ve teknik ekipde ümitsizliğe kapılmadı.  Semeresini de 25 nci dakikada bulduğu golle skoru 1-1 e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarı Yeni Amasya Spor çok üstün bir oyunla maça başladı.  Yeni Amasya Spor tüm ataklarını sağ kanattan Orhan Gazi KELCE ile  yaparken  1930 Bafra Spora’ da Gıdeon Adınoy Sanı yi unutturdular . Sanı’ nin 2 güzel golü ile 3-1 bulan takımımız 90 ncı dakikada 90 sırt numaralı futbolcumuz Mustafa SALLANBAŞ’ ın ayağından bulduğu golle maçı 4- 1 kazanmasını bildi.