Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu Tecrübe Konuşuyor projesinin 2 nci durağı Amasya oldu. Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje Amasya Teknoloji fakültesi konferans salonunda ve moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı programda, Rıza Kayaalp ve Uğur Işılak gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Sanatçı Işılak, yaptığı işin bir sevda olduğunu, sevdalanmadan, özümsemeden yapılan işin zahmet ve külfet getireceğini belirtti.

Sevda ile yapılan işin ise ibadet gibi olduğunu vurgulayan Işılak, şunları kaydetti:

"İşinizi iyi yaparsanız gerçekten ibadet gibi olur. Ben hala o niyetle yoluma devam ediyorum. Dünya dediğimiz şey ne kadar umurumuzda olmazsa adeta bir güç dünyayı sizin ayaklarınıza seriyor ama siz o gücü bir tarafa bırakır dünya denilen şeyin arkasından koşmaya başlarsanız o dünya sizin ayağınıza serilmediği gibi istediğinizi size yar etmiyor. Sadece ideallerimize kilitlenmek lazım. Popüler olmak, şöhret olmak boş şeyler. İdeallerimiz peşimde koşalım ve başarmak için çok çalışalım."

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ise başarı yolunda hayallerinin peşinde koştuğunu ve hayallerinin bir kısmını başardığını belirtti.

Kayaalp, 25 madalya kazandığını ifade ederek, "25 yaşındayım. Yozgat'ta güreş eğitim merkezinde 5 yıl kaldım. Her akşam yatarken hayalim şu ana kadar aldığım madalyalardan sadece 1 tanesini almaktı. O kadar bir hayaldi. Şimdi hayallerimi fazlasıyla gerçekleştirdim. Bunu çok çalışarak ve yeteneğimle yaptım" dedi.

Hayatta herkesin bir dönüm noktasının olduğunu ifade eden Kayaalp, güreş eğitim merkezinden ayrılıp Ankara'ya gitmesinin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Şimdi ise hedefinde olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu dile getiren Kayaalp, "Avrupa ve dünya şampiyonlukları tekrar tekrar hedefim. Güreş hayatım bitip mindere ayakkabımı koyana kadar hedefim her zaman şampiyonluk olacaktır" diye konuştu.

Uğur Işılak'ın şiir okuduğu programda güreşçi Kayaalp, iki sporcuya kolunda barfiks çektirdi ve bilek güreşi yaptı.

Programa, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, , Vali Yardımcısı Suat SEYİDOĞLU ,Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl MüdürÜ Erdin ACAR , Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,kurum amirleri ,  genç sporcular ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.