7 Ay önce kulüpleşmesinin ardından Atletizm ve Hentbol branşlarında faaliyetlerine başlayan 1957 Suluova Spor Kulübü Hentbol takımı ‘Türkiye Hentbol 2’inci ligine yükselme Play-of Maçları’ sonunda ilk üçe girerek 2014-2015 Hentbol 2. Ligine katılma hakkı kazandı.

Mütevazi kadrosuyla katıldığı Yozgat ilindeki 1. Etap Play-of maçlarında ilk üçe girerek Kırşehir’de düzenlenen 2. Etap Play-of maçlarına katılan 1957 Suluova Spor Kulübü Hentbol takımımız burada da ilk 3 takım arasına girme başarısı göstererek 2014-2015 Hentbol 2. Ligine katılma hakkı kazandı.

Kırşehir’deki Play-of müsabakalarından 3.lük kupasıyla Suluova’ya dönen 1957 Suluova Spor Kulübü Hentbol takımımızı karşılayan Suluovalı sporseverler omuzlarına aldıkları hentbolcularımızla şehir turu yaparak 2. Lige yükselmenin sevincini yaşadılar.

Kupayı tüm Suluova halkına hediye ettiklerini belirterek mutluluğunu dile getiren Kulüp Başkanı Engin Arslan, 3 ay önce faaliyetlerine başlayan hentbol takımının elde ettiği başarının çok anlamlı ve önemli olduğuna işaret etti.

Hentbol branşında ilçe spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Arslan, “antrenörlerimizle birlikte çok başarılı ve disiplinli bir takım kurduk. Antrenörlerimiz ve tüm oyuncularımızın hepsi de kaliteli ve ahlaklı olup hepsi de Suluova’mız gibi başarıya aç arkadaşlar. Kendileriyle gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.    

20 kişilik kadrodan sadece 4 oyuncunun dışarıdan transfer edildiğini ve diğer oyuncuların hepsinin de Suluovalı gençlerden oluştuğunu belirten Kulüp Başkanı Arslan, “2 kaliteli oyuncu takviyesi ile 2.ligde başarılı olup 2 sene sonra Türkiye Hentbol süper ligine çıkacağımıza inanıyoruz. Bunun içinde tüm Suluovalı halkımızın bu takıma sahip çıkması gerekir. Çalışmalarımıza ara vermeden başlayacağız ve Kasım ayı içerisinde başlayacak olan 2.lig müsabakalarında ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kalıcı başarılar peşindeyiz. Bunun içinde alt yapıdan oyuncu yetişmesi için ilçemiz gençlerine fırsatlar verip yetenekli çocuklarımızı bünyemize katacağız” dedi.      

Kırşehir’de düzenlenen 2. Etap Play-of maçlarında üçüncülüğü elde ederek 2014-2015 Hentbol 2. Ligine katılma hakkı kazanarak 3. Lük kupasıyla ilçemize akşam saatlerinde dönen 1957 Suluova Spor Kulübü Hentbol takımımızı İlçe girişinde karşılayan Suluovalı sporseverler davul-zurna eşliğinde tezahüratlarla meşale ve konfeti atarak araç konvoylarıyla şehir turu yaptılar ve Türkiye Hentbol 2. Ligine yükselmenin sevincini yaşadılar.

Kulüp Başkanı Engin Arslan, Hentbol 2. Ligine yükselme başarı ve mutluluğunu yaşatan Antrenörler İlknur Yazıcılar Özçelik ile Arif Özçelik ve takım oyuncularına ve kendilerini karşılayarak destekleyen tüm Suluovalılara teşekkür etti.