Türkiye Bayanlar Ligi 2. Ligde Amasya’nın vazgeçilmez takımı Amasya Eğitim Bayan futbol takımı ligin ilk haftasında Taşova’da Nusaybin Gençlik sporu konuk etti.
Geçtiğimiz sezonlarda liglerde fırtınalar estiren Amasya Eğitim spor lige iyi bir başlangıç yapmak ve ligdeki iddiasını ligin ilk haftasında ortaya koymak için mutlak galibiyet için sahaya çıktı.
Amasya Eğitim spor Bayan futbol takımı geçtiğimiz sezonlardaki gol yağmur fırtınasını sürdürdü. Lige gol yağmuru ile başlayan Amasya Eğitim spor Bayan futbol takımı rakibi Nusaybin Gençlik sporu 9-0 yenerek lige merhaba dedi.
Amasya Eğitim Bayan futbol takımının gollerini Birsen 3, Beste 2, İlayda, Ceren ve Aleyna 1 er gol atarken Nusaybin Gençlik sporda kendi kalesine bir gol attı.

İlk müsabakaya farklı bir galibiyet ve güzel bir futbolla başlamanın çok önemli olduğunu belirten takımımız antrenörü Mustafa DEMİR, uzun ve zorlu bir lig. Doğudan, batıya 12.000 kilometre deplasmana gideceğiz. Bütçesi ve sporcu yaşları olarak bizden çok üstün takımlarla mücadele edeceğiz. Biz ağırlıklı olarak alt yapıdan yetiştirdiğimiz sporcularla oynuyoruz. İlk müsabakamızda ilk onbir de 7 tane 1998 doğumlu sporcumuzun olması gelecek adına bize umut veriyor. Zoru başarıp, ilk 2 sırada ligi tamamlayıp, 1. Lige yükselme, ilimizi en iyi şekilde temsil etme adına elimizden geleni yapacağız şeklinde duygularını dile getirdi.

Takımımız 2. Müsabakasın da 02.11.2011 Pazar günü Karabük’te Ovacık Gençlik ve Spor kulübü ile karşılaşacak.