Türkiye Bölgesel Amatör Ligi BAL 5. grupta Yeni Amasya spor mutlak üç puan için gittiği Ünye deplasmanından istediğini alarak döndü.
2014-2015 futbol sezonunda Türkiye bölgesel Amatör Ligi BAL da şampiyon olarak ligi tamamlayarak, gelecek sezon profesyonel ligde mücadele etmek isteyen Yeni Amasya spor, Ünye spor deplasmanında aldığı 3 puanla yoluna devam ediyor.
Ünye’de oynanan puan mücadelesinde Yeni Amasya spor, Ünye spor maçına temkinli başladı. Puan kaybı yaşamamak için önce oyunda hakimiyetini rakibine kabul ettirmek istedi. Ünye spor ise güçlü rakibini Ünye’den boş döndürmek arzusu içinde gözüktü.
Ünye spor ve Yeni Amasya spor maçının ilk yarısında rakipler birbirini yokladı. Bunun için karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda gol olmayınca taraflar soyunma odasına golsüz gittiler.
Ünye spor ikinci yarıya golle başladı. 53. dakikada ani gelişen Ünye spor atağında Yeni Amasya spor saha içerisindeki karambolde yaşananları hakem penaltı olarak değerlendirdi. Ünye spor penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Yeni Amasya spor mutlak üç puan geldiği Ünye deplasmanında 1-0 yenik duruma düşmesinden sonra ataklarını sıklaştırdı. Yeni Amasya Spor kalesinde gördüğü gole çok erken cevap verdi. Orhan’ın attığı golle eşitliği yakalayan yeni Amasya spor üç puanı getirecek gol için Ünye spor kalesine yüklendi. 62. Dakikada Ünye spor ceza alanı içinde yaşanan olaylar sonucunda hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu dakikada yaşanan olaylar büyüdü. 62. dakikada kazanılan penaltı atışı 67. dakikada kullanıldı. Barış’ın düzgün vuruşu Yeni Amasya spora galip duruma taşıdı. 2-1
Bu dakikadan sonra Ünye spor saha içerisinde futbol dışı sertliklere başvurdu. 77. dakikada sakatlanan Yeni Amasya sporlu futbolcu Kamil ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sert giren Ünye sporlu futbolcu ise kırmızı kartla cezalandırıldı.
Yeni Amasya spor 3 puan için geldiği Ünye deplasmanından 3 puanı alarak dönmeyi bildi. 1-2