Bölgesel Amatör Lig’in 15.haftasında deplasmanda Güzel Ordu spor’ la karşılaşan Yeni Amasya sporumuz karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Bugün saat 13:30’da Ordu Duru göl 1.nolu sahada oynanan karşılaşmaya Yeni Amasya sporumuz istediği gibi başlayamadı. Güzel Ordu spor ilk dakikalarda yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamazken dakikalar 20 gösterirken ceza sahası içerisinde Caner Çolak kafayla topu önüne indirerek uzak köşeye topu gönderdi ve Güzel Ordu spor’ u 1-0 öne geçirdi.

Daha sonra oyuna ağırlığını koyan Yeni Amasya sporumuz sık sık rakip kalede gol aramaya başladı. Baskılı olduğumuz anlarda Sani ceza sahası içerisinde penaltı noktası civarında rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı, yüzde yüz penaltı pozisyonunda maçın hakemi devam kararı verdi.

Yine karşılaşmanın ilk yarısında Semih’in kale önüne ortasında ceza sahası içerisinde savunmanın eline çarpan top yön değiştirirken oyuncularımız penaltı bekledi bu pozisyonda da karşılaşmanın hakemi beyaz noktayı göstermedi.

İlk yarı ev sahibi takım Güzel Ordu spor ’un galibiyetiyle tamamlanırken Yeni Amasya Sporumuz ikinci yarıya galibiyet parolasıyla çıktı. Takımımız tüm hatlarıyla rakip yarı alanda gol ararken yine bir elle teması maçın hakemi Hasan Hacısalioğlu görmemezlikten geldi.

80.dakika da Burak Akdiş’in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu İdris Ata kullandı. İdris sol ayağıyla çok şık vurdu, top 90 tabir edilen noktadan ağlarla buluştu. 1-1

3 penaltımızın verilmediği karşılaşmada başka gol olmayınca Yeni Amasya Sporumuz müsabakadan 1 puanla ayrıldı.