Gençlik Haftası" ve "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"  münasebeti ile

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR, Gençlik Merkezi Müdürü Şahin GÜMÜŞ ve Gençlik Liderleri ile beraber Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN ‘ i, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cengiz ERDEM ‘ i ziyaret ettiler.

Ziyaretler esnasında bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR ; Her yıl 15-19 Mayıs tarihlerinin Gençlik Haftası olarak kutlandığını belirtti. Kutlamalara başladıklarını kaydeden Acar,"Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün 96 yıl önce 19 Mayıs günü Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini, derin bir şükran ve minnet duygusuyla anarak huzurunuza geldik. Bizlere olan sarsılmaz güveninizi boşa çıkarmamak, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın sayılı lider ülkeleri arasında yerimizi almak için, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet idealiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlü yarınların teminatı gençler olarak, 19 Mayıs’ın bir ulusun şaha kalkmasında, özgürlük ve bağımsızlık ruhunun ateşlenmesinde sahip olduğu eşsiz yerin tam anlamıyla farkındayız. Cumhuriyetimizin ilelebet var olması için bizlere düşen sorumluluğun ve sahip olduğumuz kuvvetin bilincindeyiz. Bu şuurla, dün olduğundan daha fazla çalışacağımızdan ecdadın canları pahasına vatan kıldığı topraklarda ekonomiden sanata, siyasetten bilime, her alanda yüksek bir medeniyet iradesi ortaya koyacağız dedi.

Acar sözlerine "Hafta içerisinde gençlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz sportif faaliyetler olacak. Gençlik Merkezimiz bünyesinde çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunacağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise gençlik ve halk yürüyüşü yapacağız. Halkın katılımıyla kutlama programımız olacak. Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Halk Oyunları şöleniyle birlikte bu haftayı layığıyla kutlamış olacağız" diye konuştu.

  "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"  Anıt meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile devam etti. Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde organize edilen tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Gençlik Merkezi Müdürü Şahin GÜMÜŞ, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.