Gençlik Haftası" ve "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"  münasebeti ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR, Gençlik Merkezi Müdürü Şahin GÜMÜŞ ve Gençlik Liderleri ile beraber Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN ‘ i, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cengiz ERDEM ‘ i ziyaret ettiler.

Ziyaretler esnasında bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR ; Her yıl 15-19 Mayıs tarihlerinin Gençlik Haftası olarak kutlandığını belirtti. Kutlamalara başladıklarını kaydeden Acar, "Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün 96 yıl önce 19 Mayıs günü Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini, derin bir şükran ve minnet duygusuyla anarak huzurunuza geldik. Bizlere olan sarsılmaz güveninizi boşa çıkarmamak, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın sayılı lider ülkeleri arasında yerimizi almak için, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet idealiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlü yarınların teminatı gençler olarak, 19 Mayıs’ın bir ulusun şaha kalkmasında, özgürlük ve bağımsızlık ruhunun ateşlenmesinde sahip olduğu eşsiz yerin tam anlamıyla farkındayız. Cumhuriyetimizin ilelebet var olması için bizlere düşen sorumluluğun ve sahip olduğumuz kuvvetin bilincindeyiz. Bu şuurla, dün olduğundan daha fazla çalışacağımızdan ecdadın canları pahasına vatan kıldığı topraklarda ekonomiden sanata, siyasetten bilime, her alanda yüksek bir medeniyet iradesi ortaya koyacağız dedi.

Acar sözlerine "Hafta içerisinde gençlerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz sportif faaliyetler olacak. Gençlik Merkezimiz bünyesinde çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunacağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise gençlik ve halk yürüyüşü yapacağız. Halkın katılımıyla kutlama programımız olacak. Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Halk Oyunları şöleniyle birlikte bu haftayı layığıyla kutlamış olacağız" diye konuştu.

 "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"  Anıt meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile devam etti. Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde organize edilen tören, saygı duruşu yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Gençlik Merkezi Müdürü Şahin GÜMÜŞ, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan resim, rölyef,ebru,mum ve kil çalışmalarının sergilendiği resim sergisi Hazeranlar Konağında Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN nin katılımı ile açıldı. Sergi esnasında ziyaretçilere kursiyerler tarafından sunulan ney , keman ,gitar ve fülüt den oluşan müzik ziyafeti sergiyi ziyaret eden vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak kültür ve sanat şehri Amasya’da gençlerimizi kültürel ve sosyal yaşamlarına renk katacak etkinliklerle buluşturmaya, geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşatmaya, yeni nesillere aktarmaya ve bunları unutturmamak adına bu tür kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz.
15-19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin hazırlamış olduğu 7 Bölge 16 Yöre halk oyunları şenliği büyük beğeni topladı.

17.05.2015 Pazar günü 22 Haziran Spor salonunda gerçekleşen programa Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Vali Yardımcısı Sayın Suat SEYİTOĞLU, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Osman AKBAŞ, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Erdin Acar, Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Şahin GÜMÜŞ, protokol üyeleri, gençlik merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Haftası" ve "19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" etkinlikleri kapsamında  19.05.2015 tarihinde Saraydüzü kışlasında toplanan protokol ,sporcu, öğrenci ve vatandaşların katılımı ile başlayan yürüyüş Anıt Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin ACAR ‘ ın çelek koyması ile tören Amasya Belediyesi tarafından yaptırılan Çelebi Mehmet Meydanına taşındı.

Çelebi Mehmet Meydanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenör ve sporcuların hazırlamış olduğu sportif gösteriler büyük alkış alırken ; Ecdada Mektup yarışmasında 522 bin mektup arasından Türkiye İkincisi Ümit Serhat GENÇ ‘ in yazmış olduğu ve “Şehidim, sizleri anlamak bu milletin meselesini tamamıyla anlamak demek Es-Selâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtüh aziz dedem. mısraları ile devam eden duygu yüklü mektup Çelebi Mehmet Meydanında bulunan tüm katılımcıların boğazlarının düğümlenmesine , gözlerin nemlenmesine bir o kadarda gururlanmasına vesile oldu.

Tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve sporcuların tarafından  hazırlanmış olan minyatür spor stantlarında gençlerin katılımı keyifli enstantelere sahne oldu. Tören protokol ve gençlerin birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.