Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak kültür ve sanat şehri Amasya’da gençlerimizi kültürel ve sosyal yaşamlarına renk katacak etkinliklerle buluşturmaya, geleneklerimizi ve göreneklerimizi yaşatmaya, yeni nesillere aktarmaya ve bunları unutturmamak adına bu tür kültürel etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz.
15-19 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Amasya Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin hazırlamış olduğu 7 Bölge 16 Yöre halk oyunları şenliği büyük beğeni topladı.

17.05.2015 Pazar günü 22 Haziran Spor salonunda gerçekleşen programa Amasya Valisi Sayın İbrahim Halil ÇOMAKTEKİN, Vali Yardımcısı Sayın Suat SEYİTOĞLU, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Osman AKBAŞ, Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Erdin Acar, Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Şahin GÜMÜŞ, protokol üyeleri, gençlik merkezi üyeleri ve Amasya halkı katıldı. Program sonunda Vali ÇOMAKTEKİN halk oyunları ekibimizi bu güzel gösteriden ötürü tebrik etti ve halk oyunları eğitmenimiz İbrahim EMİROĞLU’na çiçek takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik son buldu. Bu güzel programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.