Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ve Amasya Merkezde bulunan kurum ve kuruluşların kendi aralarında oynamış olduğu voleybol turnuvası 15.06.2015 tarihinde Hamit Kaplan Spor Salonunda yapılan final müsabakası ile tamamlandı.

Turnuvaya toplamda ;

A-   GRUBU

1-    OSMANLI

2-    ANADOLU

3-    İL ÖZEL İDARE

4-    CEZAEVİ

5-    HASTANE

6-    ÇEVRE ŞEHİRCİLİK

B-   GRUBU

1-    YEŞİLIRMAK

2-    FİMAR

3-    GENÇLİK

4-    EMNİYET

5-    TARIM

6-    AKYAZI

7-    SGK

olmak üzere 13 takım yarıştı. Lig usulü başlayan ilk maçlar sonucunda  A ve B grubundan dörder takım bir üst tura çıktı. Yapılan çapraz eşleşmelerden sonra Yarı finale çıkan takımlar ;

1-    Yeşilırmak & İl Özel İdare

2-    Osmanlı  &  Anadolu

Oldular.  Yarı Final maçları sonucunda  Anadolu’yu 3-1 yenen Osmanlı ve İl Özel İdareyi aynı skorla 3-1 yenen Yeşilırmak takımları finale çıkan takımlar oldular.

15.06.2015 tarihinde İlimiz Hamit Kaplan Spor Salonunda yapılan final müsabakası ise çekişmeli setlere sahne oldu .

1 nci Set Osmanlı 18 – 25 Yeşilırmak

2 nci Set Osmanlı 25- 20 Yeşiırmak

3 ncü Set Osmanlı 25-27 Yeşilırmak

4 ncü Set Osmanlı 25- 22 Yeşilırmak

5 nci Set Osmanlı 15-3 Yeşilırmak

Osmanlı Spor un 3-2 lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 Sezai TÜRKMEN, Mustafa YAMAN , Abdullah GEDİZLİ ,Dursun KİRAZ ,Mehmet Salih ÜN ,Kansu Cemal KELEŞ , Davut KOZLU ve Kahraman GÜL den oluşan   OSMANLI takımı 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılındada ŞAMPİYON olarak kupasını müzesine götürdü.

Turnuvada üçüncülük kupasını İl Özel İdare ve Anadolu kulüpleri alırken, Turnuvanın en centilmen takımları Tarım ve Cezaevi takımları oldu. Dereceye giren takımlara kupa takdim edildi. Turnuvaya katılan takımları ve Şampiyon olan Osmanlı Sporu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tebrik ediyoruz.