Kutlamalar 09:00 da Saraydüzü Kışlası önünden Yavuz Selim Meydanı’na protokol ve sporcuların gençlik yürüyüşü ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Abdullah KODEK’in Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Kutlamaların gösteri bölümleri Yavuz Selim Meydanında oluşturulan tören alanında Amasya Valisi İ.Halil ÇOMAKTEKİN, Amasya Milletvekili Mustafa TUNCER, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa YILMAZ, Amasya Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, diğer protokol üyeleri,sporcular, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Törenin gösteri kısmı Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Gençlik adına konuşma,vatanım adlı şiir ve İl Müdürümüz Abdullah KODEK’ in günün anlam ve özetini belirten konuşması ile başladı. İl Müdürümüz konuşmasının ilk kısmında “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde başlayan ve Samsun’da tutuşan kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. Yıl dönümüdür. 19 Mayıs dirilişin, ayağa kalkışın, esarete, teslimiyete, isyan bayrağının açıldığı gündür. 19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs gençlik, gençlik de gelecek demektir.” dedi.

Kutlamalar Amasya Gençlik Merkezi’nin Kafkas Dans Ekibininin gösterileri, Teakwando sporcularımızın gösterileri ve Jimnastik ekibinin performansıyla gerçekleştirildi. Kafkas Dans Ekibi tarafından Amasya Valisi’ne bayrak teslim edildi. Uluslararası ve ulusal müsabakalarda dereceye giren sporcularımıza ödüller takdim edildi. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından derece alan sporculara ‘’Sağlıklı Yaşam’’ projesi kapsamında bisiklet hediye edildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dereceye giren sporculara ödül takdimi ve serbest geçiş ile sona erdi.