16-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında 81 il Gençlik Merkezinin katılımı ile Ankara ATO Congreseum merkezinde Gençlik Merkezi günleri programı gerçekleştirildi.

      İlimizden Amasya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş’le beraber Gençlik Merkezi liderleri Ankara’da ilimizi temsil ettiler. Gençlik Merkezi Günlerinin açılışının yapıldığı 1. Gününde 81 ilin Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürleri de katıldılar. Amasya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, Gençlik Merkezi günlerinin açılış töreninde ve 1. Günün akşamına kadar Amasya Standında bulunarak gelen misafirler ve protokol ile ilgilenerek Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN başta olmak üzere protokolden ziyarette bulunanlara Amasya’mıza has hediyeler sunarak diğer İl Müdürleri ile hasbihal ettiler.

Gençlik merkezlerinin açtığı stantlarda o ile ait kulüp çalışmalarında kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar sergilendi. Ayrıca Gençlik merkezleri kendi illerine ait tanıtıcı eşya, materyal ve yöresel yiyecek ve hediyelerle gelenlere ikramlarda bulundular.

       Çok yoğun ilgi ile karşılaşan Amasya Gençlik Merkezi standında misafirlere Amasya misket elması ve kiraz ikram edildi. Stant için gençlik merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca yaptıkları Ebru, Rölyef, Resim, Tezhip, Hamur seramik vb. benzeri çalışmalardan oluşan eserler standı gezenler tarafından çok beğenildi.

       Açılışına Murat Kekilli’nin de katıldığı salona Gençlik Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın 81 ilden bir kız bir erkek temsilci (162) gencin katıldığı temsilciler arasından Amasya Gençlik Merkezini Temsilen katılan Amasya Gençlik merkezi üyesi Gülşah TAŞKIRAN ile salona girmesi Amasya için ayrı bir güzellik oldu.

       Programın son gününde Ülke TV Amasya Gençlik Merkezi standı hakkında Amasya Gençlik Merkezi Müdürü ile röportaj yaptı.