Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, Türkiye’de öğrenimlerine devam eden ve 16 farklı ülkeden 41 gencin katılımı ile Damla Projesi Amasya Gençlik Merkezinin ev sahipliği ile gerçekleşti.

21 - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleşen programda Damla Gönüllüleri Amasya Ziyaret İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde bulundu. Her bir damla gönüllümüz yanına bir öğrenci alarak okul duvarlarına resimler çizdiler. Diğer grup ise kuşlar için yemlikler yaparak uygun yerlere konulması sağlandı. Akabinde mezarlık temizliği gerçekleştirildi. Ardından Amasya Gençlik Merkezine gelerek Dini İlimler Atölyesi kapsamında Kuran-ı Kerim eğitimi alan gençlerimizle bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma imkânı sağlandı. Engelsiz İstihdam Merkezi Tekstil ve Galoş atölyesi ziyaret edildi. Tekstil ve galoş üretimi yerinde gözlemlendi. Engelsiz Yaşam Merkezine gidilerek tüm derneklerimiz ziyaret edildi. Engelli kardeşlerimizin katılımıyla mini bir eğlence programı gerçekleştirildi. Daha sonra bilek güreşi yapılarak hiçbir engelin mutluluğa engel olamayacağı mesajı verildi. Amasya Büyükağa Medresesi ziyaret edilerek tarihi hakkında bilgi alındı. Hafızlık eğitimi alan öğrencilerle tanışıp karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu. İkinci günün akşamında gençler Şeyhcui camisinde iftar yaptı. Amasya Müftüsü İsmail İpek ve Amasya Üniversitesi öğretim görevlisi İsa Çolaker’le bir araya gelerek sohbet ettiler. Merzifon Yeniköy’de gençlerimiz bahçe çalışmalarında bulundular. Köy halkı ve çocuklarla sohbet ettiler. Merzifon Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinliğe katıldılar. Özel eğitim öğrencileriyle bir araya geldiler. Merzifon Huzurevindeki yaşlılarımızı ziyaret edip onlarla birlikte iftar programına katıldılar. Son gün ise damla gönüllüleri Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevini ziyaret ettiler. Ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefettin Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi (Bimarhane-Darüşşifa) gezilerek program son buldu.

Gönüllü gençler iletişime geçtikleri tüm çocuklara balon ve şapka dağıtarak onları mutlu ettiler. Projesinin gerçekleşmesinde emeği geçen “ Damla Gönüllülerine, liderlerimize teşekkür ederiz.