Gençlik Ve Spor Bakanlığı Tarafından Her Ayın İlk Haftası Belirli Kriterlere Bakılarak Faaliyetlerde Göstermiş Olduğu Başarı Neticesinde Ayın Gençlik Merkezi Seçilmektedir. 2016 Yılı #Ekim Ayı #Ayın Gençlik Merkezi Olarak Amasya Gençlik Merkezimiz Seçilmiştir. Bu Kapsamda Merkezimiz Aylık Üye Sayısı / 12-29 Yaş Aralığı İlçe Nüfusuna Oranı, Faaliyetlere Katılım Sayısı / 12-29 Yaş Aralığı Toplam Üye Sayısı (Gençlik Merkezleri Akademisi Hariç),  Yeni Bir Nefes (Gençlik Merkezleri Akademisi) Faaliyetlerine Katılım Sayısı / 12-29 Yaş Aralığı Toplam Üye Sayısı, Genele Yayılabilecek Proje Sayısı İle Sosyal Medya Üzerinden Ulaşılan Kişi Sayısı (Facebook, Twitter) Olmak Üzere 227 Gençlik Merkezinin Önüne Geçerek 2016 Ekim Ayı, “Ayın Gençlik Merkezi” Olmuştur. 13.026 Üye Sayısına Sahip Olan Amasya Gençlik Merkezimiz Ekim Ayı İçerisinde 10 Farklı Kulüp Çalışması, Atölye Çalışmalarından İse Değerler Atölyesi-Vatan Ve Bayrak Konulu Program, Dil Eğitimi Atölyesi – İşaret Dili, Osmanlıca, İngilizce, Kişisel Gelişim Atölyesi-Diksiyon Olmak Üzere Üç Farklı Atölyede Faaliyet Göstermiştir. Salon Faaliyetlerinden İse Kitap Okuma Halkaları Kapsamında 2 Kitap İki Kritik Yapılmıştır.

Ayrıca Yıl İçerisinde Amasya Gençlik Merkezi Olarak Hareketlilik Projelerinden Şehirler Ve Kültürler 850 Genç, Şehirler Ve Kültürler-Yörelerimiz Projesinden 1200 Genç, Gençlik Kampları Yeşil Ve Mavi Kamplardan 420 Gencimiz Yararlanmıştır. Gençlerden Ecdada Mektup Yarışmasında Amasya’dan Yazılan 2343 Mektuptan Türkiye İkinciliği Gelmiştir. Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Köy Okulu Boyama Etkinliği, Kitap Kırtasiye Yardımı, Kıyafet Yardımı, Geri Dönüşüm Kampanyaları Gibi Bir Çok Etkinlik Gerçekleştirildi. Yerelde Amasya Üniversitesinde Okuyan 1. Sınıf Ve Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik Gençlik Merkezi Liderleri Rehberliğinde Amasya Tarihine Yolculuk Projesi İle Gençler Şehrimizin Tarihi Ve Kültürel Zenginliklerini Tanımaları Sağlanmıştır. Bu Sene 4.Sü Gerçekleştirilecek Olan Projemizi Geleneksel Hale Getirdik. Bu Ve Buna Benzer Birçok Etkinlikle Gençlere Yönelik Çalışmalara Öncülük Eden Merkezimiz Bundan Sonrada Etkinliklerini Arttırarak Devam Edecektir.

Ayın Gençlik Merkezi Ödülünü İl Müdürümüz Abdullah KODEK Ve Gençlik Merkezi  Müdürümüz  Şahin GÜMÜŞ Müsteşar Yardımcımız İbrahim ÖZEKİNCİ Tarafından Takdim Edildi

#Ekim Ayı #Ayıngençlikmerkezi Seçilmemizde Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederiz.