57. ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 25.Nisan da 81 ilden gelen temsilci gençlerle Çanakkale’de yapılan, aynı gün ve saatlerde de 81 ilde gerçekleştirilen 57. ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ 25.Nisan.2017 Salı günü Amasya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Amasya Gençlik Merkezi tarafından,İlimiz Merkez Fatih Camiinde sabah namazı öncesi ve namaz sonrasında yapılan etkinliklerle yapıldı.

Proğram namaz öncesi Amasya İl Müftüsü Abdulkadir KEŞVELİOĞLU tarafından verilen Şehitlik konulu vaazla başladı.Sabah namazı sonrasında programa katılanlara Amasya Gençlik Merkezi lider ve Genç gönüllülerince yarma çorbası dağıtıldı.Çorba ikramından sonra Çanakkale zaferinin 102. Yılına istinaden 102 metrelik Türk bayrağı ile yürüyüşe geçen katılımcılar Yavuz Selim Meydanı Atatürk Anıtı Önünde toplandılar.Burada yine Amasya İl Müftüsü tarafından şehitlerimiz için yapılan dua ile proğram sonlandırıldı.

57.ALAY ÇANAKKALE VEFA YÜRÜYÜŞÜ’ne Amasya valisi Salih İŞİK başta olmak üzere Tugay komutanı Zafer UĞUR,Amasya Üniversitesi Rektörü Metin ORBAY.Jandarma Komutanı Selami AKŞİT,İl Müdürleri,Amasya halkı ve gençler yoğun bir şekilde katılım sağladılar.