Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Proje Şenliği

Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçen Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde 4. Fazın ilk eğitimleri tamamlanarak dönem sonu öğrenci velilerinin de katılımıyla proje şenliği düzenlendi.

Proje Şenliğimizde Sayın Valimiz Bekir Sıtkı DAĞ, Sayın Vali Yardımcımız Mustafa PALA, İl Müdürümüz Sayın Haşim Murat ÖZTÜRK ve Gençlik Hizmetleri Müdürümüz Sayın Şahin GÜMÜŞ katılarak öğrencilerimizin yapmış olduğu projeleri incelediler geleceğimiz olan gençlerimize ilk projelerinde desteklerini bildirdiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ilk ders dönemi sona erdi.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde, 26 Kasım'da ders başı yapan öğrenciler, ilk dönemde tasarım ve üretim alanında temel eğitim aldı.

"Hayalimdeki yolculuk"

Proje şenliği olarak adlandırılan etkinlikte öğrenciler, uzun yolculuk seyahatlerinde karşılaşılan problemlere yönelik geliştirdikleri çözümleri sergiledi.

Geleceğin teknoloji yıldızları yetişecek

Deneyap eğitim modeli, iki ayrı yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, üretken düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlandı.

Atölyelerde, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alacak.

Toplamda 3 yıl, hem temel teknoloji yetkinlikleri ve özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan öğrenciler, bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline gelecek.